HEUMANN, nem pedig Heimann
2014.05.27. 14:33, pking
Bemutatkozik a Heumann Pincészet
Sok az összetévesztés, pedig csak egyszer kellene jól az eszünkbe és az ízlelőbimbóinkba vésni a Heumann-stílust, utána már nem lenne ilyen gondunk. Jó alkalom volt erre például egy borkóstoló a Kalamárisban.
Mert azt meg kell kóstolni. Legalább egyszer. De inkább többször. Bordói stílus villányi-siklósi terroirba öltöztetve. A gyümölcsösséget, az élénkebb savérzetet, s ennek megfelelően a magasabb alkoholt preferáló, visszafogottabb hordóhasználattal dolgozó prémium vörösborokat találunk és találtunk a pénteki borsor végigkóstolása alatt. Emellett a pincészet borászától, Theisz Andrástól érdekes információkat, műhelytitkokat is megtudhattunk. Egyszóval szép és jó volt minden, egyedül a nagy meleget száműztük volna egy pár órácskára, persze a jól behűtött fehér és rozé után már más lelkiállapotban vártuk a vörösöket.